• BE KIND TO YOUR MIND
  • Geef geen advies maar een handleiding.

Een mentaal weerbaarheidbeleid heeft weinig effect

Onderzoekers van Tilburg University konden geen wetenschappelijk bewijs vinden voor de stelling dat militairen die mentaal weerbaar zijn, beter inzetbaar zijn dan hun collega’s die minder weerbaar zijn. Hun conclusie is dat mentaal weerbare militairen even veel last krijgen van mentale problemen als de minder weerbare militairen (van der Meulen, van der Velden, van Aert, van Veldhoven, 2020). Deze conclusie is gebaseerd op veertig internationale longitudinale studies onder militairen. 

 Een recente review van studies onder politieagenten kwam ook al tot de conclusie dat er geen sterk bewijs is dat mentale weerbaarheid een beschermde werking heeft. 

 

Een mentaal inzetbaarheidsbeleid is veelbelovender dan een mentaal weerbaarheidbeleid

Mentale weerbaarheid is een defensieve term. Mentale inzetbaarheid is een doelgerichte term.  Doelgericht denken leidt tot veel meer opties dan probleemgericht denken. Hierdoor neemt je zelfvertrouwen en de kans op succes toe.

Wil je de mentale inzetbaarheid versterken?

Wij hebben een programma ontwikkeld waarmee dat kan. Je oefent met alle scenario’s en versterkt de vier mentale functies: denken, voelen, willen en doen. Je activeert hiermee verschillende hersengebieden. Hierdoor krijgt je greep op de situatie en voorkom je dat je tijdens het werk onbekende situaties tegenkomt. 

 

Meer weten?

Neem contact met ons op.